Miałem napisać do Hinaty kilka pomysłów odnośnie rozruszania strony jak i forum, jednak pomyślałem że napisze tutaj. Jeżeli ktoś nadal czuje chęć rozruszania tej strony niech piszę pod spodem jakieś pomysły lub czy to wszystko ma jeszcze jakiś sens.
Zacznijmy od początku żeby wszystko trzymało się kupy.
Od początku ta strona nie była zbyt hałaśliwa i praktycznie nie ujrzała dnia dziennego. Taka mała stronka dla 10 osób które piszą kilka postów na tydzień. Pisano w kilku tematach raz ciekawe raz przeciwnie i po kilku dniach nastąpiła cisza. Po kilku miesiącach postanowiono zmienić całkowicie styl ( jak widać już mamy ten styl ). Lecz już pewnie wszyscy się spostrzegli że ten zastój dalej nastąpił. Ludzie piszą tylko w dziale zabaw co dla mnie osobiście jest bez sensowne. I co dalej zamierzacie z tym zrobić ?
Jeżeli chcemy żeby strona nabyła przynajmniej kilkaset użytkowników trzeba się do tego przyłożyć. Może ktoś ma jakieś dobre znajomości że stronę zareklamować? jednak przed reklamacją trzeba wzbogacić stronę w klika ciekawych rzeczy.
O to moje 4 propozycje na chwilę obecną, jeżeli coś wymyśle to do piszę.
1. Uploaderzy mogli by wrzucać Anime w najlepszej jakości jaką można znaleźć na internecie. Do tego wrzucali by epki na darmowy hosting plików bez limitów przez który szybko i bez problemu pobiorą Anime. Można również znaleźć grupę która by tłumaczyła anime która wkleja by napisy od razu w dany odcinek.
2. Dać odcinki online na stronę. Jeżeli użytkownikom nie chcę się ściągać to mogli by oglądać bezpośrednio na stronie. CLAy już coś o tym wspominał z jednych newsów.
3. Można robić co jakiś czas konkursy gdzie będą nagrody związane z Anime. Jakieś plakaty, dvd z odcinkami jednak tutaj trzeba będzie wyłożyć pieniążki na nagrody.
4. Zebrać z 2 ludzi którzy mają ładny głos których się dobrze słucha. Robili by filmiki po 10 minut w których przedstawiali różne rzeczy z M&A np. prezenterzy przedstawiali by jakieś obrazki, urywki z Anime.
Liczę na to że ktoś pod moim postem też poda kilka pomysłów i będzie chętna parę rąk do pomocy.
Czekam na wasze opinie odnośnie tej strony. Czy warto się przyłożyć czy nie ?
1. Odcinki ON-LINE
2. Nagrody rzeczowe (muszę obgadać z Hinatą)
jednak do wszystkiego trzeba ludzi...
Pamiętam czasy(pewnie nie tylko ja) kiedy ta strona miała ponad 1.000 userów, była pokaźna baza najlepszych anime online, na pewno były większe ale tutaj chodziło o jakość a nie ilość. Niestety administrator hostingu się zmył razem z całą firmą i naszymi danymi no i padło. Ciężko jest odbudować to co było wcześniej (posiadaliśmy nawet własne radio).
Lee93 jak masz jakieś pomysły to pisz do mnie na gg (info w profilu) bo ja jestem otwarty na wszelkie propozycje
Ja mam jedną propozycję.... porządny moderator.... Lee93, nie potrafisz złożyć zdania... mnie odrzuca takie coś i nawet nie doszedłem do połowy Twojego postu....
Szanowny nasz Administratorze, nagrody rzeczowe jak na razie nie zdadzą egzaminu, sam fakt, że jest takie coś na stronie nie przyciągnie za wielu userów. Owszem można takie coś dodać ale to z czasem jak na stronie będzie więcej tej części, która się udziela.
Mam ciekawy pomysł na reklamę, lecz trzeba się liczyć z kosztami.. i to nie małymi... przynajmniej na początku... ale przejdźmy do rzeczy. Można stworzyć serwer w CS'a, o nazwie www.animeplanet.com.pl - Twój portal o anime, itp. porobić różne bannery na serwerze reklamujące stronę. Sam z doświadczenia wiem:
1. Jest bardzo wielu fanów anime, którzy grają w CS'a.
2. Taka reklama pomaga w rozwoju strony, przykładem są chociażby warezy.
Sam gdybym miał trochę wolnego czasu i pieniądze, które mogę sobie od tak wydać, zrobiłbym stronę oraz taką reklamę. Możecie nie podzielać się z moim zdaniem, rozumiem Was, bo jak przez grę można reklamować stronę? Jednak można
Jeżeli takie argumenty Was nie przekonują mogę oprzeć się rzeczowymi. ( jak np. screeny ile jest fanów anime albo serwer jakiegoś warezu )
I proszę żeby nie było tak, że ktoś mi tu zaraz napisze, CS to głupia gra, nie będę w to grał do du** pomysł. A kto mówi, że masz w to grać, bądź też lubić tą grę? Serwer miałby na celu, jednocześnie reklamę strony jak i zjednoczenie użytkowników , którzy mogliby się bliżej poznać i otworzyć.
CLAy napisał/a:
pomysły dobre, jednak do tego potrzeba chętnych
2 twoje pomysły są juz w planach:
1. Odcinki ON-LINE
2. Nagrody rzeczowe (muszę obgadać z Hinatą)
jednak do wszystkiego trzeba ludzi...
Pamiętam czasy(pewnie nie tylko ja) kiedy ta strona miała ponad 1.000 userów, była pokaźna baza najlepszych anime online, na pewno były większe ale tutaj chodziło o jakość a nie ilość. Niestety administrator hostingu się zmył razem z całą firmą i naszymi danymi no i padło. Ciężko jest odbudować to co było wcześniej (posiadaliśmy nawet własne radio).
Lee93 jak masz jakieś pomysły to pisz do mnie na gg (info w profilu) bo ja jestem otwarty na wszelkie propozycje
Trzeba kogoś znaleźć kto by pomógł, osbiście mogę pomóc jak tylko będę mógł.
Co do pomysłów, jak coś wymyślę napiszę.
OwneD napisał/a:
Ja mam jedną propozycję.... porządny moderator.... Lee93, nie potrafisz złożyć zdania... mnie odrzuca takie coś i nawet nie doszedłem do połowy Twojego postu....
Napisz konkretnie co ci się nie podoba. Zresztą to nie jest artykuł który musi mieć ręce i nogi. Najlepiej napisz na PW żeby nie robić bez sensownego spamu.
OwneD napisał/a:
Szanowny nasz Administratorze, nagrody rzeczowe jak na razie nie zdadzą egzaminu, sam fakt, że jest takie coś na stronie nie przyciągnie za wielu userów. Owszem można takie coś dodać ale to z czasem jak na stronie będzie więcej tej części, która się udziela.
To już kwestia pieniędzy czy nagroda będzie wartościowa czy nie. Jeżeli ludzie dowiedzą się że nagroda jest godna uwagi zarejestrują się. Jednak żeby wziąć w nim udział będzie wymagało pisanie postów jak i dłuższe pobycie na stronie.
OwneD napisał/a:
Mam ciekawy pomysł na reklamę, lecz trzeba się liczyć z kosztami.. i to nie małymi... przynajmniej na początku... ale przejdźmy do rzeczy. Można stworzyć serwer w CS'a, o nazwie www.animeplanet.com.pl - Twój portal o anime, itp. porobić różne bannery na serwerze reklamujące stronę. Sam z doświadczenia wiem:
1. Jest bardzo wielu fanów anime, którzy grają w CS'a.
2. Taka reklama pomaga w rozwoju strony, przykładem są chociażby warezy.
Sam gdybym miał trochę wolnego czasu i pieniądze, które mogę sobie od tak wydać, zrobiłbym stronę oraz taką reklamę. Możecie nie podzielać się z moim zdaniem, rozumiem Was, bo jak przez grę można reklamować stronę? Jednak można
Jeżeli takie argumenty Was nie przekonują mogę oprzeć się rzeczowymi. ( jak np. screeny ile jest fanów anime albo serwer jakiegoś warezu )
I proszę żeby nie było tak, że ktoś mi tu zaraz napisze, CS to głupia gra, nie będę w to grał do du** pomysł. A kto mówi, że masz w to grać, bądź też lubić tą grę? Serwer miałby na celu, jednocześnie reklamę strony jak i zjednoczenie użytkowników , którzy mogliby się bliżej poznać i otworzyć.
Pomysł ciekawy lecz nie widzę żadnego powiązania z M&A. Jeżeli ta strona była o grach komputerowych, informacjach o nich itp to był by to genialny pomysł. Jak zdążyłeś zauważyć to jest strona o M&A, tutaj ludzie wymieniają się różnymi informacjami, ciekawostkami z Mang, Anime oraz ze świata Japonii. Zresztą jak myślisz, czy gracze będą odwiedzać stronę i się udzielać czy grać na serwerze ? Zresztą wątpię żeby ktoś grał na takim serwerze na którym nie wyróżnia się niczym innym od pozostałych serwerów których jest od groma.
Lee93 napisał/a:
Napisz konkretnie co ci się nie podoba. Zresztą to nie jest artykuł który musi mieć ręce i nogi. Najlepiej napisz na PW żeby nie robić bez sensownego spamu.
Twoje zdania nie są spójne i nie mają ani sensu ani stylu.
Lee93 napisał/a:
Pomysł ciekawy lecz nie widzę żadnego powiązania z M&A. Jeżeli ta strona była o grach komputerowych, informacjach o nich itp to był by to genialny pomysł. Jak zdążyłeś zauważyć to jest strona o M&A, tutaj ludzie wymieniają się różnymi informacjami, ciekawostkami z Mang, Anime oraz ze świata Japonii. Zresztą jak myślisz, czy gracze będą odwiedzać stronę i się udzielać czy grać na serwerze ? Zresztą wątpię żeby ktoś grał na takim serwerze na którym nie wyróżnia się niczym innym od pozostałych serwerów których jest od groma.
Jak już wcześniej wspomniałem w ową grę gra bardzo wielu fanów M&A, widząc serwer o takiej nazwie zachęci ich do wejścia na stronę. Sam szukałem jakiejś ciekawej site o A&M. Grając w CS'a i widząc serwer promujący jakąś stronę nawet z ciekawości bym na nią wszedł. IMO pomysł dobry ale nie mamy 100% pewności czy wypali, możemy tylko gdybać.
Lee93 napisał/a:
Zresztą wątpię żeby ktoś grał na takim serwerze na którym nie wyróżnia się niczym innym od pozostałych serwerów których jest od groma.
Nie wyróżnia się niczym.... być może tylko i wyłącznie na liście serwerów. Żeby ludzie wchodzili często na serwer musi tam panować ciekawy klimat oraz miła administracja. Ludzie zafascynowani A&M na serwerze jak i na forum mogliby wymieniać własne poglądy
OwneD napisał/a:
Twoje zdania nie są spójne i nie mają ani sensu ani stylu.
Wnioskując z twoich powyższych postów uważasz się za inteligentną osobę. Nie rozumiem jednego, jak taka inteligenta osoba nie może dojść do sensu której powinno przyjść to bezproblemowo.
Co do pomysłu, wszystko okażę wszystko w swoim czasie. Na razie trzeba coś zrobić ze stroną żeby taką reklamę zrobić.
Przede wszystkim proponowałbym wymiany nie tylko ze zwykłymi stronkami o anime ale także z innymi co ciekawszymi stronkami to pomoże nam zdobyć userów^^
co do nagród rzeczowych zgadzam się- to póki co nie jest konieczne i byłoby bezsensowne.... gdybyśmy mieli ponad 50 userów aktywnych można by było takie coś zorganizować....
hmmm co do filmików.... nawet spoko pomysł ^^ popieram go ale trzeba by było ludzi do tego hmmm chciałbym jeszcze dowiedziec sie jak to wg. ciebie by to wyglądało ^^
wracając do konkursów.... proponowałbym oprócz zwykłych z pytaniami porobić konkursy na najlepszy FanFic lub cosplay ( oczywiście własny^^)
Co do odcinków online.... jesli naprawie mój dysk Terabajtowy to mam dużą gammę anime do wlożenia albo online albo jako upload... tylko chciałbym sie dowiedzieć jak dodawać odc online albo które uploady są bez limitów.... ^^
jak coś jeszcze wpadnie mi do głowy to napisze
IN THE NAME OF GOD
IMPURE SOULS OF THE LIVING DEAD SHALL BE BANISHED INTO ETERNAL DAMNATION
AMEN
Jam Jest Hermes Własne Skrzydła Pożerając Oswojon Zostałem
Widzę, że rozmowa wrze jak woda nastawiona na herbatę. A teraz powiem coś co Was zaskoczy:
S T O P ! ! !
1. Po pierwsze pomysły bardzo ciekawe. Wszystkie ujrzałam dopiero dziś (wybaczcie, ale byłam na (moim zdaniem) zasłużonych wakacjach). Postaram się w najbliższym czasie o wszystkim porozmawiać z Administracja lub choćby CLAy'em i zobaczymy co z tego wyniknie.
2. Dajecie dużo pomysłów, ale nie zdajecie sobie sprawy, że to nie MY, ale WY tworzycie społeczność tego serwisu. Dajecie propozycje, do realizacji, Oki ale jaki Wy dacie w to wkład? Moim zdaniem rzucenie tylko i wyłącznie pomysłu, bez jakiegoś początku (osoba która się tym zajmie lub zaczęciem danej pracy) jest bez sensu.
3. Ludzi do ekipy nadal brakuje, ale na nowe stanowiska nikt się nie zgłasza. To, że ja podałam tylko 4 czy 5 stanowisk, nie znaczy, że nie przyjmę Was, gdy będziecie chcieli coś ciekawego robić dla strony. Mówicie o tłumaczeniach odcinków anime, mang itp. Zgoda i z ręka na sercu przyjmę każdą osobę, która 'przysięgnie mi', że przetłumaczy choćby cała jedna mangę do końca (najlepiej krótką) lub choćby połowę odcinków Online (danej serii).
4. Nie tak łatwo wybić się z dna, w które się raz wpadło. CLAy troszeczkę przesadził, ale rzeczywiście strona dawniej była bardziej aktywna, a o ile mnie pamięć nie myli, to nikt wtedy nie czytał naszych recenzji i artów, tylko każdy się 'rzucał' na odcinki Online. Jeśli znajdzie się taka osoba, która naprawdę będzie chciała się zająć tym działam, to ja osobiście albo komuś zapłacę, albo poproszę CLAy'a by stworzył Wam do tego odpowiedni skrypt.
P A M I Ę T A J C I E : Strona odniesie sukces tylko i wyłącznie wtedy, gdy Wy choć odrobinę włożycie w nią serca.
Jam jest Bóg najwyższy, co zwie się Hianta,
To mi oddawać macie pokłony, drżeć na mój widok i głos,
To co ja stworzyłam jest święte,
Macie prawo do przestrzegania go lub patrzenia na moje anielskie ciało xD
Lee93 napisał/a:
Wnioskując z twoich powyższych postów uważasz się za inteligentną osobę. Nie rozumiem jednego, jak taka inteligenta osoba nie może dojść do sensu której powinno przyjść to bezproblemowo.
Ty nędzna kreaturo ;x
Gratuluję spostrzegawczości Owszem uważam się za osobę inteligentną. Niestety Ty masz odmienne myślenie, sam się pogrążasz ;D Przeczytaj swój pierwszy post i sam sobie odpowiedz na postawione mi pytanie "Napisz konkretnie co ci się nie podoba." Btw. po co to przeciągasz? Powiedziałem co mi nie pasuje... IMO dalsza konwersacja nie ma sensu, dlatego więcej nie mam zamiaru odpisywać i tracić czas na osobę, która pomimo swego wieku zachowuje się jak 10 latek
Hinata napisał/a:
Ludzi do ekipy nadal brakuje, ale na nowe stanowiska nikt się nie zgłasza.
Ja jestem Chętny do wrzucania odcinków online - tylko trza mi powiedziec co i jak... baze mam sporą tylko nie wiem jak to robić.... (Hinatka płacić mi nie musisz XDXD)
hmmm tak samo z uploadem - dajcie mi link do dobrego uploadu to sie tym zajmę XD
co do "nagrań" pomysł bardzo fajny i ja chętny do tego , ale musiałbym wpierw zobaczyć wizję tego jak to ma wyglądać itd... wiec jak co lee pisz na pw lub tutaj co i jak ty to widzisz;p
IN THE NAME OF GOD
IMPURE SOULS OF THE LIVING DEAD SHALL BE BANISHED INTO ETERNAL DAMNATION
AMEN
Jam Jest Hermes Własne Skrzydła Pożerając Oswojon Zostałem
Arkon napisz do mnie na GG, to pogadamy o tych odcinkach, a tym samym z CLAy'em.
Jam jest Bóg najwyższy, co zwie się Hianta,
To mi oddawać macie pokłony, drżeć na mój widok i głos,
To co ja stworzyłam jest święte,
Macie prawo do przestrzegania go lub patrzenia na moje anielskie ciało xD
Arkon jeśli chcesz wrzucać odcinki online to system ci napiszę aktualnie rozpracowuję API MegaVideo jak mi się uda to będziemy mieli pewną rzecz jako jedyni. Jednak to potrwa trochę czasu.